divendres, 29 de maig del 2009

Barcelona sota l’ombra del rat penat


El 29 de maig surt a la venda un nou còmic d’en Batman. Us ho explica un que no n’és gaire amant del còmics, el que em fa parlar-ne és que l’acció de la història passa a la meva ciutat, a Barcelona.

Una Barcelona de postal durant el dia i tenebrosa a la nit acull les noves peripècies del rat penat justicier. Les baralles les tindrà amb Killer Croc, un dels seus arxienemics, que s’ha traslladat a Barcelona a fer el mal creient-se que és el drac de la llegenda d’en Sant Jordi. El final de l’aventura us el deixo que el descobriu.

El fet que s’hagi escollit la ciutat de Barcelona per a la nova aventura de Batman, no és casualitat. Barcelona té cada dia que passa, malgrat a que alguns els hi costi reconèixer-ho, més projecció internacional. La filmació de la discutida pel·lícula de Woody Allen “Vicky Cristina Barcelona” on l’actriu Penélope Cruz va guanyar un Oscar, o el videojoc Wheelman on el protagonista, Vin Diesel, es dedica a destrossar cotxes y matar gent per la ciutat, son una més mostra de l’afany dels creatius de moda per incorporar la nostra ciutat i el seu prestigi al seu currículum. Barcelona i art contemporani fan una simbiosi perfecta, única.

1 comentari:

  1. Perfecta la projecció internacional de la ciutat pels mitjans que siguin: escenari de pel·lícules, còmics, spots publicitaris... però sense oblidar la ciutat i els seus habitants.

    ResponElimina