dijous, 9 de juliol del 2009

Umberto Eco: la societat italiana està malalta


El filòsof i escriptor Umberto Eco afirma a un article, que sortirà demà a l’Expresso i que la Vanguardia digital d’avui recull en part, que la situació on ha arribat la premsa i la política italiana -pressionada pels constats controls i atacs per part d’en Berlusconi- és per culpa de la pròpia societat. Eco retreu als italians la seva permissivitat vers les actuacions de Berlusconi. Critica la barreja tolerada dels afers públics amb els privats. Al·lega que si el Cavaliere fa el que vol és perquè se’l ha deixat fer. Tots, diu, en son culpables.


Interessants les reflexions d’Eco, val la pena llegir-les senceres. Salvant les distàncies es poden transportar amb matisos a altres contrades. L’abstencionisme passota (que no el polític), el tots son iguals, la permissivitat en les corrupteles ... fan que el sistema trontolli, que creixi els desinterès per tot allò que és públic i, per contra creixi la llei del tot s'hi val. En definitiva es va en contra la democràcia, per tant contra la llibertat. Hem de potenciar i, si cal, retornar a una política participativa on els dirigents estiguin sota control de la població i no a la inversa.

1 comentari:

  1. Me lo he llevado a mi Facebook, para compartir, a ver si poco a poco logramos, cual gotas malayas, que la gente vuelva a interesarse por gestionar su vida, en vez de delegar como si el Gobierno fuera El Corte Inglés.

    ResponElimina