dilluns, 3 d’agost del 2009

La civilització, el pernil de jabugo i les cries de foca


L’evolució de l’home va lligada, entre d’altres aspectes, a la utilització dels animals per al seu benefici. Com omnívors primer hem caçat, o pescat, però desprès hem capturat, domesticat i seleccionat molts tipus d’animals pel nostre gaudi. Gallines, gossos, gats, vaques, cabres, ocells i una llarga llista que no s’acaba mai.

Lamentablement per consumir aquests animals se’ls ha matar, però hi ha moltes formes de produir la mort d’un animal pel nostre benefici. La societat actual ja no accepta qualsevol cosa, hi ha d’haver unes garanties sanitàries, però també un mínim respecte a l’animal. S’intenta que, en la mida del possible, no hi hagi estrés, no que no hagi sofriment . De tota manera encara avui hi ha llocs que el patiment dels animals no es té en consideració. Hem de denunciar aquestes salvatjades, pròpies de societats que encara no s’han plantejat fer el salt cap a un món més civilitzat, hem d'entendre per "civilitzat" com respectuós amb el medi, amb els animals i amb la gent. Sovint aquest nova “civilització” xoca amb la tradició. No hem de tenir cap dubte: hem d’eradicar les males tradicions.

El porc n’és un exemple d’animal domesticat, gairebé el paradigma. Amb segles de selecció hem aconseguit magnífiques races reproductores, d’engreix, o per fer bons pernils -que bons son els ibèrics o els de Salamanca-. Però encara ara hi ha llocs on es fa una matança il·legal, cruenta, cruel. Us adjunto un vídeo il·lustratiu, si això no més patir ja em direu que és.


Finalment, per treure’ns el gust amargant, us poso un acudit, tret d’un diari canadenc, Le Devoir, publicat el 28 de febrer de 2009. Ja sabeu de les matances anuals de cries foques i que gràcies a la pressió de múltiples ONG animalistes cada vegada més per s’estan posant en dificultats la seva cacera cruel i violenta, malgrat que encara se’n fan moltes. A l’acudit els porcs demanen el mateix que les foques, un millor tracte. Pels que no saben francès la traducció lliure seria més o menys:
Podria tenir el nom de la vostra empresa de relacions públiques?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada