dijous, 24 de setembre del 2009

El ple del Senat a favor del maltractament animal


Hi ha dies que estic molt orgullós de ser del PSC, avui n’és un d’ells. M’explico, ahir el ple del Senat va rebutjar la moció del Grup Entesa Catalana de Progrés (PSC , ERC, ICV-EUA ) en la que es proposava que es “revisi el reconeixement d'Interès Turístic Nacional de les festes declarades a partir de l'O.M. de 1979 i fins a la de 2006, amb la finalitat de deixar sense efecte aquesta declaració a totes aquelles en concorrin en actes que directa o indirectament es maltractin animals o persones”.


Per una vegada en molt de temps els grups del PP i el PSOE es van posar d’acord i van rebutjar la proposta de deixar de promocionar, amb l’empara de l’estat, el maltractament als animals a les festes “tradicionals”. Un cop més la tradició, encara que sigui salvatge, preval sobre la racionalitat i el progrés, la por a la pèrdua de vots segueix tenint força. Amb tanta defensa de les tradicions d’aquí quatre dies tornarem, amb un intent de “recuperar” la història, a les execucions publiques a les places de les nostres viles i els botxins seran equiparats als toreros. Quin fàstic!


Post data. Algun “pureta” em dirà que el títol que he posat a l’article no reflexa el que es va votar ahir. Jo responc: mentida; si no s’està en contra el maltractament s’està a favor. Per acabar retorno al principi: estic orgullós dels meus, els del PSC, van fer el que jo hauria fet. Gràcies.

7 comentaris:

  1. Què van fer els del PSC?
    Vot lliure? vot en contra?

    ResponElimina
  2. Doncs sí, davant la tortura no es pot ser neutral. Trobe el títol del post molt correcte.

    ResponElimina
  3. El PSC forma part de l'Entesa, per tant va presentar la proposta i la va votar a favor.
    Per ser més clars va votar el contrari que el PSOE.

    ResponElimina
  4. bff tant de bo un dia ens adonem que aquesta lacra del maltractament animal a algunes festes locals no són cultura, ni art ni mereixen el nostre respecte.

    ResponElimina
  5. Con todo lo que he piado por haber roto la disciplina de voto anteriormente, y ahora solo puedo aplaudiros.

    Tendré que revisar mis convicciones.

    ResponElimina
  6. I al congres de diputats quan tindrem PSC? en lloc de PSOE nomes.
    No era del PSOE aquell que compara toreros amb castellers?
    Dificil situació.

    ResponElimina