dimarts, 29 de desembre del 2009

Guatemala i les tortugues, un exemple a seguir.


Al món no tot són males notícies. Encara hi ha que es preocupa i treballa pel medi ambient i la biodiversitat. A Guatemala, per exemple, s’acaben d’alliberar 138.000 cries de tortuga marina, els guatemalencs l’anomenen tortuga palmaria (Lepidochelys olivacea).

Resulta que des de fa uns anys el Consejo Nacional de Áreas Protegidas (Conap) de Guatemala es dedica a la cria de tortugues a uns “tortugaris” especials on sembren els ous que els 800 recol•lectors de la zona que encara viuen del seu comerç a els fan arribar. Per llei els recol•lectors han de donar el 20 % dels ous recaptats al CONAP, a canvi obtenen un certificat que els permet vendre la resta d’ous. Fruit d’aquest acord s’ha aconseguit aturar la sobreexplotació dels ous de tortugues –que alguns diuen que tenen poders afrodisíacs-, protegir l’espècie i alhora seguir conservant una manera de viure dels habitants de la zona. Un exemple a seguir.

1 comentari:

  1. Enric, ahora es mucho más comodo y rápido. Si te digo la verdad yo no habia caido en lo del traductor, con lo bien que le vendrá a mis lectores, que sin animo de presumir, a mi Blog le tengo puesto un contador de visitas que me los situa geográficamente en un mapa mundial y resulta que tengo hasta este momento de Estados Unidos 72 lectores, desde WASHINGTON, pasando por WOODSTOCK, PALO ALTO(31), MOUNTAIN VIEW(4)y SEMINOLE(4)digo yo que algún indio americano autentico habrá entre ellos y hasta uno de Estambúl, este creo que sería un despistado. Gracias a tí yo también pondré un traductor i per tant tot el món han seguir el example. ¡Joder! con estos inventos voy a aprender algo más de idiomas.

    ResponElimina