dimecres, 27 de gener del 2010

Divorci al llac dels cignes


El món dels anàtids està revoltat. Una parella d’una de les seves espècies més significatives i vistoses -els cignes- en plenes facultats físiques i mentals, han decidit rescindir el seu contracte matrimonial. La història té la seva rellevància, no és gens normal i ha cridat l’atenció de la premsa especialitzada, als científics i als naturalistes.

A Gloucestershire, al Regne Unit, està ubicat Slimbridge un santuari d’aus. Els seus conservadors es van estranyar quan un dels cignes va tornar de la seva migració anual des de la Rússia Àrtica sense la seva parella habitual. El cigne mascle estava acompanyat d’una nova femella. El fet va fer pensar als experts que l’anterior femella hauria mort. Res menys cert, dos dies més tard l’antiga parella es va presentar al llac amb un nou mascle. Observades les dues parelles va quedar ben clar que els membres de la parella inicial no només havien tallat qualsevol mena de vincle amorós si no que s’ignoraven mútuament d’una manera ostensible.

Els investigadors asseguren que el fet de trencar la parella és un fet atípic i inusual dins del món dels cignes. Habitualment mantenen la parella per tota la vida i només busquen substitut en cas de decés del cònjuge. Es farà difícil conèixer les causes reals de la separació, alguns opinen que son degudes a la possible incapacitat de procrear de la parella.

Probablement ni científics ni profans mai sabrem el motiu de la desunió. El que sí és segur és que cap autoritat emplomada, ni cap ànec del llac, criticarà l’estrany trencament de la parella original i les noves parelles de fet. No hi hauran declaracions incendiàries del patriarca del llac, els possibles descendents de les noves parelles no seran mal vistos... En aquest cas, com gairebé sempre, els animals ens donaran lliçons de comportament als humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada