divendres, 19 de febrer del 2010

Censura integrista

Aquests dies hem assistit a la polèmica que s’ha generat a patir de l’exposició fotogràfica de Fernado Bayona titulada Circus Chriti feta a la Universitat de Granada. La mostra es una interpretació molt personal del Via Crucis de Jesús. Es una sèrie de 14 fotografies on es mostren entre d’altres una Verge prostituta, un Sant Josep venedor de drogues o un Crist gai. Diverses amenaces a l’artista i protestes contra la mostra han estat els detonants per fer clausurar l’exposició als “responsables” universitaris. Un cop més ha estat el triomf de la reacció.

Malauradament a Granada no és l’únic lloc on hi ha censura. A l’estat de Meghalaya, al nord de la India, han demanat la retirada d’un llibre de text. Aquesta vegada el motiu es la presentació d’una imatge de Jesucrist fumant i amb una cervesa a la mà. L’església catòlica india no ha tingut prou amb això i ha anat més enllà; ha demanat a les seves escoles que no comprin cap llibre més de la mateixa editorial.

Sembla que això de la llibertat d’expressió no està de moda. Es comença així, com a primer pas per cremar llibres, i quan es cremen llibres ja sabem com acaben les coses... Quina por!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada