dimarts, 29 de març del 2011

Les arrels de Barcelona: la Domus Romana i les Sitges Medievals


Una de les activitats que recomano als que no coneixen la ciutat es deixar-se anar sense pressa pels carrers del Call barceloní. Tot i que els tinc força trepitjats, els carrerons estrets -aquells on sovint s’oblida la línea recta, aquells que al costat de cases atrotinades ens podem topar amb veritables palaus- encara tenen la capacitat de sorprendrem.

Un d’aquets carrers és el de la Fruita, paral•lel -si gosem a utilitzar aquesta paraula per parlar d’un entramat de vies sinuoses típicament medieval- al carrer del Call que neixent al carrer Sant Domenec del Call acaba desembocant al de sant Honorat.

I és allà, gairebé tocant al Palau de la Generalitat, on podem trobar, amagat de les grans rutes turístiques, un museu desconegut amb un nom curiós: La Domus Romana i les Sitges Medievals. Un espai on s’exposa una petita joia, un bocí de la història de la nostra ciutat: la conjunció de la Barcino romana i la Barcelona jueva, dos passats que fonamenten les arrels sobre les que s’ha construït el present i el futur de la nostra ciutat.

Del que podeu veure al museu només us diré que les restes d’una residència senyorial romana comparteixen espai amb sis grans sitges medievals. La resta us ho deixo a la vostra imaginació.

Us anconsello molt la visita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada