dissabte, 9 d’abril del 2011

Els nets d’en Dràcula posen pis a Barcelona


Avui parlarem de ratpenats. I, per tant, disculpeu-me que m’hagi excedit amb el títol sensacionalista. Els ratpenats europeus -tot i que les llegendes populars així ho transmeten- no tenen res a veure amb en Dràcula.

Ja sabeu que tot el que té referència amb els animals sempre m’ha interessat, així no us estanyarà que m’hagi encuriosit saber que l’ajuntament de Barcelona hagi posat una vintena de nius per ratpenats a diversos jardins de la ciutat. Perquè l’ajuntament fomenta i facilita l’establiment d’aquests mamífers voladors si no tenen gaire bona fama entre la població? Doncs molt senzill, a part d'afavorir la tan necessària biodiversitat urbana, els ratpenats han se servir per fer de depredadors naturals dels mosquits -tan molestos pels humans- així com de les erugues de la processionària.

Nius de ratpenats? Una bona iniciativa, entre d’altes moltes, que com la del jardí vertical de Tarradellas, han de permetre fer de la ciutat un entorn més agradable per a viure-hi.

Us recomano que si us interessa el tema i voleu saber més de les 5 espècies de ratpenats que es poden trobar a Barcelona que visiteu la pàgina de Galanthus, està farcida de curioses informacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada