dijous, 21 d’abril del 2011

Teotihuacan i l'orella escapçada



Fer festa una tarda de dia laborable s’ha d’aprofitar; fer una becaineta, anar al supermercat i, com que hi ha temps per a tot, fer una passejada fins la Casa Ramona, seu del CaixaForum per visitar una exposició interessant: “Teotihuacan, ciutat dels deus”.

Més de 500m peces, des d’objectes d’ús quotidià fins a elements religiosos, des de joies a figures ... I cap al final de la mostra, com si m’estigués esperant, em trobo amb un fetitxe, m’aturo i em fa venir a la memòria la figureta sobre la que voltava el guió d’una de les aventures d’en Tintin: “l’orella escapçada”. Tot i que crec reconèixer alguna semblança, d’entrada he notat una diferència l’orella malmesa és la contrària.

Ja a casa he buscat a Internet la referència del fetitxe del llibre d’en Hergé. La veritat tenen una retirada i les dues són precolombines però poca cosa més, d'assemblar-se no gaire.

Us deixo amb la foto del fetitxe de l’exposició de Teotihuacan i un altra imatge on es pot veure l’estàtua original on es va inspirar Hergé al costat del fetitxe arumbaia que es va “ inventar”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada