dissabte, 21 de gener del 2012

El color verd i la fauna ja s’imposen a l’estructura del jardí vertical Tarradellas


Fa tot just deu mesos s’inaugurava el primer jardí vertical de Barcelona. Una espectacular estructura metàl•lica tapava una lletja mitgera que malmetia el paisatge de la confluència dels carrers Berlin i Marqués de Sentmenat al barri de les Corts.

Des del carrer es començaven a entreveure les plantes que els serveis de Parcs i Jardins de la ciutat havien plantat i ja es va anunciar que s’havia de donar un cert temps per tal de deixar créixer i consolidar-les. Els tècnics la van encertar, transcorreguts deu mesos l’inicial i dominant color metàl•lic de l’estructura ha deixat pas a una gama de verds majestuosos i de marrons llenyosos. Les plantes han crescut i la fauna urbana ja n’ha fet casa seva.

Avui, a mig matí, entremig dels marfulls (Viburnum tinus), les heures ( Hedera helix) o la falsa vinya (Parthenocisus quinquefolia) ja he tingut l’oportunitat de veure una parella de pardals (Passer domesticus), però n’estic convençut que entre les plantes de filferro (Muehlenbeckia complexa) o del gessamí blau (Plumbago auriculata) si poden trobar diferents espècies d’insectes, algun petit rèptil, i diferents espècies d’aus.

Per poder observar-los es qüestió de temps (que avui no tenia), paciència i una mica de sort. Us hi animeu?

1 comentari:

  1. Es una lástima, siendo una idea excelente de Hereu, el que la ha llevado a cabo no ha tenido la suficiente vista para hacer un rincón espectacular. Se ha perdido la oportunidad de poner otro tipo de plantas más vistosas(con flor), y diversas, que necesitan poca tierra, que son colgantes y que habrían dejado un rincón admirable, como pueden ser la buganbilia que puede ser roja, la bignonia radicans de color naranja, clematisjackmanii de color morado, no hay ninguna flor y si coges el telescopio no tiene ningún interés, ya que lo que se ve más es la yedra, planta sin ningún interés.
    Aquí tenemos un buen ejemplo."http://www.google.es/search?q=plantas+trepadoras&hl=es&site=webhp&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=m4kvT67qOKay0QXX-tGtCA&sqi=2&ved=0CDUQsAQ&biw=1280&bih=909"

    ResponElimina